Van hoefijzer tot warmtepomp

De oorsprong van Immens Installatietechniek voert terug tot 1822. Destijds werden vanuit de smederij hoefijzers vervaardigd, tegenwoordig  maakt onder meer de implementatie van moderne warmtepompen deel uit van de dagelijkse werkzaamheden.

 

In 1822 start Jan Knicknie een smederij in Sint-Michielsgestel. Jan Knicknie draagt de smederij over aan zijn zoon Marinus Knicknie die de smederij en koperslagerij overgeeft aan zijn kleinzoon Pinus Immens. Het bedrijf breidt zich uit met loodgieters- en CV-werkzaamheden en de naam van het bedrijf wordt gewijzigd in NV Immens Centrale Verwarmingsindustrie.
In 1972 volgt de overdracht aan een driehoofdige directie bestaande uit Jan van de Coevering (neef van Pinus Immens), Marinus van Hout (schoonzoon van Pinus Immens en vader van de huidige directeur Marcel van Hout ) en Theo van den Heuvel. In 1995 is de overdracht van het bedrijf aan Marcel van Hout (kleinzoon Pinus  Immens).
Aangezien alle disciplines op het werktuigkundige vlak aanwezig zijn, wordt in 2005 de naam van het bedrijf omgedoopt in Immens Installatietechniek BV waarbij naast de particuliere markt ook nadrukkelijk de zakelijke markt in beeld komt.

 

Algemeen directeur Marcel van Hout: “Om als familiebedrijf een belangrijke positie in deze markt te behouden, blijven wij continu investeren in mensen en vernieuwende ontwikkelingen. De naam Immens Installatietechniek B.V. staat voor kwaliteit, klantgerichte dienstverlening en vertrouwen. Genoemde aspecten staan zeer hoog bij ons in het vaandel en zijn voor ons vanzelfsprekend.”