Zwembad De Molenhey

Zwembad De Molenhey te Schijndel

Looptijd project
Jun ’10 – Sept ‘10
Omvang
4.800 m2

Realisatie, ontwerp & advies

In opdracht van de gemeente Schijndel hebben wij deelgenomen als partner in het bouwteam t.b.v. de renovatie, uitbreiding en vooral verduurzaming van de werktuigbouwkundige installaties. Immens Installatietechniek was hierbij niet alleen verantwoordelijk voor de realisatie van het project maar verzorgde ook het ontwerp en advies.

De complete bestaande warmte-opwekking werd vervangen door een warmtepomp welke gebruik maakt van de restwarmte van het zwembadwater als bron aangevuld met een HR-cascadesysteem. De complete luchtbehandeling werd vervangen en inblaaskanalen vervangen door zgn. airsocks. Ook de complete regelinstallatie voor zowel de warmte-opwekking, luchtbehandeling en zwembadinstallaties werd compleet vervangen door een DDC-installatie met beheer op afstand.

Verduurzaming

De douches werden gerenoveerd en legionellaveilig aangepast. Door het verduurzamen van de installaties is het energieverbruik ongeveer 40% afgenomen. De terugverdientijd van deze duurzame investering bedraagt daarmee ongeveer 10 jaar.

Wij hebben succesvolle samenwerkingen met o.a.:

Immens Installatietechniek B.V.

Victoriastraat 7
5271 CK  Sint-Michielsgestel
Tel. (073) 55 123 02
info@immensbv.nl

Immens - Werkgebied