Innovaties

Subsidie warmtepompen

By 1 juni 2021No Comments

Immens installatietechniek

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Run op warmtepompen door subsidie

De warmtepomp gaat de komende jaren flink profiteren van de subsidies. Het aantal aanvragen door de ISDE-subsidie, die sinds 1 januari 2016 geldt, is bijna verdubbeld. De overheid geeft via de ISDE-regeling subsidies op warmtepompen, pelletketels, biomassa-installaties en zonneboilers.

Hoge prijzen

Gemiddeld genomen kan op een warmtepomp een bedrag van tussen de 500 en 2500 euro als subsidie worden ontvangen. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan de eigenaar van de installatie. Dit kan een particulier, maar ook een bedrijf of instelling zijn. Praktijk leert dat sommige warmtepompinstallaties hierdoor in aanschaf van de techniek tot bijna de helft goedkoper kunnen worden. Hiermee wordt een belangrijk argument tegen warmtepomptechniek, de hoge aanschafprijs, ontkracht, en kan de techniek  aantrekkelijker worden voor de traditionele verwarmingsmarkt. Wat opvalt  is dat all-electric door de installatiemarkt niet langer gezien wordt als het enige middel om  warmtepompen te verduurzamen. De warmtepomp zoekt  volop de samenwerking met de HR-ketel, bijvoorbeeld om aantrekkelijk te zijn in renovatie, maar ook om zekerheid te bieden voor hogere temperatuur tapwater en verwarmingspieken. Deze warmtepompen komen in aanmerking voor subsidie. Hier de apparatenlijst.

Naast de subsidie biedt een warmtepomp meer voordelen:

  • Ontzien van milieu, geen CO2 uitstoot.
  • Lucht, aarde, water en zon als energiebron.
  • Energiebesparing.
  • Een besparing van minimaal 50% op uw energienota door het niet gebruiken van gas.
  • Lage onderhoudskosten.
  • Meerwaarde door woning energie besparingscertificaat.

Immens Installatietechniek B.V.

Victoriastraat 7
5271 CK  Sint-Michielsgestel
Tel. (073) 55 123 02
info@immensbv.nl

Immens - Werkgebied