Van hoefijzer tot warmtepomp

In juni 1822 start een smederij in Sint-Michielsgestel. Nu, meer dan 200 jaar later, is die smederij via verschillende overdrachten en koerswijzigingen uitgegroeid tot een professioneel installatiebedrijf met inmiddels de vijfde generatie aan het roer. Van hoefijzer tot warmtepomp!

Kwaliteit met de warmte van een familiebedrijf

Immens staat voor een hoge kwaliteit, met de warmte van een familiebedrijf. Wij gaan geen enkele uitdaging op het gebied van warmte- en koude-installatie uit de weg. Vanuit ons hoofdkantoor in Sint-Michielsgestel voorzien we zowel particulieren als zakelijke partners van professionele adviezen en oplossingen.

Of het nu gaat om een installatie van een centrale verwarming, luchtbehandeling, koeling en sanitair, zonne-energie of warmtepomptechniek, wij zijn al jaren een vertrouwd adres, waar u op kunt rekenen. Daarbij is het onze missie om bij te dragen aan een gezond leefklimaat en duurzaam leefcomfort voor iedereen. Met meer dan 200 jaar ervaring en vakmanschap werken we iedere dag aan het waarmaken van die missie!

Immens in beeld

Onze bedrijfscultuur wortelt in de warme traditie van een sterk familiebedrijf. ‘Innoveer op tijd, investeer in mensen en behoud het goede! ’ Dat is altijd de leidraad geweest binnen de bedrijfsvoering. Directeur Marcel van Hout is de achter-achterkleinzoon van de oprichter en werkt vandaag de dag samen met een team van 50 medewerkers, waaronder een aantal familieleden. Samen houden we de waarden binnen ons mooie bedrijf levend!

Immens Onze mensen Staand 1164
Immens Onze mensen Klein 1255
Immens Onze mensen Klein 0717
Immens Onze mensen Groot 1681
Immens Installatietechniek Onze mensen Groot 1200x842 1
IMMENS deel 3 finals LIGGEND38
Immens Onze mensen Klein 9972
IMMENS 0646

Wij laten de jeugd warm lopen voor techniek

Om te garanderen dat we ons mooie vak ook in de toekomst goed kunnen blijven uitvoeren, is nieuwe aanwas van groot belang. Zo hechten wij als erkend leerbedrijf veel waarde aan samenwerking met het technisch onderwijs op VMBO-, MBO- en HBO-niveau. Daarom zijn wij regelmatig aanwezig op open dagen van scholen om geïnteresseerden een stageplaats te bieden. Op die manier hebben wij al veel jeugdige talenten weten te enthousiasmeren. Als geregistreerd erkend leerbedrijf hebben we een al vele jonge mensen een BBL-vervolgtraject kunnen bieden, vaak met als gevolg een vaste aanstelling binnen ons bedrijf.

Wil jij ook graag aan de slag in de installatietechniek en ben jij op zoek naar een (snuffel)stageplaats? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar vacatures@immensbv.nl of bel ons op 073-5512302 en vraag naar Frank Molenaar.

IMMENS 1667

Aandacht voor mens, milieu en maatschappij

Werken met aandacht voor mens, milieu en maatschappij: dat is een belangrijke waarde binnen ons bedrijf. Op die manier werken we elke dag aan een duurzame toekomst. Het besef dat onze energiebronnen eindigen en dat wij er zo zuinig mogelijk mee om moeten gaan, houdt ons dagelijks bezig. De aandacht voor de wereld om ons heen zie je niet allen terug in de duurzame installaties die wij realiseren voor onze klanten, maar ook in de speerpunten die we voor ons eigen bedrijf hebben opgesteld. Zo hebben wij ons bedrijfspand voorzien van zonnepanelen, staat de deur open voor stagiaires vanuit verschillende disciplines en vervangen wij onze bedrijfsmiddelen uitsluitend door elektrische alternatieven. Als inclusieve werkgever zetten wij graag in op talent van mensen waar het mogelijk is.

Stichting Homeplan

Aandacht voor mens, milieu en maatschappij

Een steentje bijdragen aan de wereld om ons heen: dat vinden we bij Immens belangrijk. Stichting Homeplan is één van de initiatieven die wij een warm hart toedragen. Deze stichting is opgericht om de allerarmsten van een degelijk huis te voorzien. Om dat te kunnen bereiken, organiseert Homeplan zogenaamde ‘bouwreizen’. De deelnemers aan deze reizen doen niet alleen een donatie als bijdrage aan het huis, maar bouwen hier ook actief aan mee! (Daarnaast dragen ze zelf zorg voor hun reis- en verblijfkosten.) Onze directeur Marcel van Hout en zijn vrouw Anita hebben in juni 2013 met een groep bouwpartners deelgenomen aan een indrukwekkende bouwreis naar Mexico. Mede door deze indrukwekkende ervaringen hebben zij ook onze medewerker Ad Verhoeven weten te enthousiasmeren: hij maakte deel uit van een bouwreis in september 2015, eveneens naar Mexico. Hebben wij u ook nieuwsgierig gemaakt? Neem dan eens een kijkje op de website van Homeplan.

IMMENS 70 A3397

Fan van Fem

Bij Immens zijn we fan van Fem! De in 2002 geboren Fem van Empel is namelijk een wielertalent uit ‘ons eigen’ Sint-Michielsgestel, dat zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een sporter van wereldfaam. Na enkele jaren te hebben gevoetbald besloot Fem in november 2019 haar pijlen volledig te richten op het fietsen, voornamelijk op veldrijden en mountainbiken. Sinds oktober 2020 doet ze dat in Belgische dienst, waar ze in januari 2021 een tweejarig profcontract tekende. In diezelfde maand werd Fem als klap op de vuurpijl wereldkampioene veldrijden bij de beloften. Immens Installatietechniek B.V. is er trots op dat we haar in het begin van haar carrière een klein ‘duwtje in de rug’ hebben mogen geven.

IMMENS 0540

Sponsor SCG’18

SCG’18 is de plaatselijke voetbalclub van Sint-Michielsgestel. Dankzij sponsoring kan het eerste elftal worden voorzien van middelen waarmee zij op een zo hoog mogelijk amateurniveau kan presteren. Daarnaast worden sponsorgelden onder andere gebruikt voor deelname aan jeugdkampen, toernooien en een bijdrage voor trainers, scheidsrechters, overige vrijwilligers etc. Immens Installatietechniek is trotse mede hoofdsponsor van SCG’18 en shirtsponsor van het eerste elftal bij zowel de vrouwen als de mannen.

Meer dan 200 jaar Immens

In juni 1822 wordt, na jaren van ambacht, de smederij in Sint-Michielsgestel overgedragen aan Marinus Knicknie. De koperslagerij en smederij worden vervolgens overgenomen door kleinzoon Pinus Immens. Onder leiding van Pinus Immens breidt het bedrijf zich uit met loodgieters- en CV- werkzaamheden en de naam wordt gewijzigd in Immens Centrale Verwarmingsindustrie.

In 1972 neemt een driehoofdige directie het roer over. Jan van de Coevering (neef van Pinus Immens), Marinus van Hout (schoonzoon van Pinus Immens en vader van de huidige directeur Marcel van Hout) en Theo van den Heuvel leiden vanaf dat moment het bedrijf. Onder leiding van deze eerste generaties groeide Immens sterk. Het vakmanschap, de drive en ideeën van de oprichters waren enorme aanjagers voor de groei in deze jaren. Geen paniekvoetbal in tijden van crisis, maar juist investeren in ontwikkelingen in mensen en producten.

In 1995 volgt de overdracht van het bedrijf aan Marcel van Hout (kleinzoon van Pinus Immens). Het bedrijf is de laatste jaren hard gegroeid, en groeit nog steeds gestaag verder. Ook is het inmiddels uitgebreid met alle disciplines op het gebied van de nieuwste warmte- en koudetechnieken. Daardoor volstaat de bestaande bedrijfsnaam niet meer.

Vanaf 2005 pronkt voortaan de naam Immens Installatietechniek BV op de gevel. Dat is ook het moment waarop naast de particuliere klant ook nadrukkelijk de zakelijke klant in beeld komt. Projecten voor bedrijven zoals Jumbo, Brabant Wonen en ASML worden vanaf dat moment ook door Immens uitgevoerd.

In 200 jaar zijn er veel feiten en cijfers verzameld. Zo hebben wij in 200 jaar 1.758 duurzame projecten opgeleverd, 200 jaar kennis & ervaring in huis, 27.850 CV-ketels geïnstalleerd en 254.7400 kWh aan stroom zelf opgewekt op ons bedrijfspand.

En daarvan zeggen wij met trots: goed bezig!

Immens Over Immens Pinus Immens 400
Immens Immens Marinus van Hout 2
Immens Marcel van Hout

Klantgarantie voor structuur en processen

Wij zijn lid van zowel NVKL als Techniek Nederland. Dit betekent dat u zaken doet met een bedrijf dat kiest voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap.