Installatietechniek

Wij hebben alle disciplines in huis Installatietechniek

Klimaatbeheersing, sanitaire installaties of duurzame installaties als zonneboilers, warmte-kracht-koppelingen en veel meer. Wij hebben alle disciplines in huis: vakkundig en professioneel geleverd en gemonteerd.

Klimaatbeheersing

Een behaaglijk woon- en werkklimaat begint bij het afstemmen van de juiste technieken op de verschillende ruimtes en op de individuele wensen van de gebruiker. Pas dan wordt het echt prettig en comfortabel vertoeven en kunnen uw medewerkers optimaal presteren. Immens Installatietechniek verzorgt de aanleg van centrale verwarming en ventilatie- en airconditioning- systemen. Om dit te kunnen realiseren, beschikt Immens over alle technieken om voor u het meest geschikte systeem te bepalen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op comfort, energiebesparing en milieuvriendelijke technieken. Dat spaart uw portemonnee en het milieu.

Interieur

Het esthetisch aspect heeft ook de nodige aandacht. Zo bieden bijvoorbeeld decoratieve radiatoren verrassend veel mogelijkheden om een interieur te verfraaien. Ventilatie- en airconditioning- systemen daarentegen worden onopvallend geïntegreerd in het bouwontwerp. Deze systemen vinden hun toepassing in alle soorten gebouwen, variërend van woningen, kantoor- en winkelpanden tot meer specifieke ruimtes zoals drukkerijen, verzorgingstehuizen en kerken.


Wij helpen u graag verder
IMMENS 0859

Duurzame installaties

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn belangrijke kernwaarden bij Immens Installatietechniek. Bij Immens Installatietechniek wordt er veel aandacht besteedt aan het milieu, duurzaam ingekocht en slim omgegaan met energie.

Immens Installatietechniek heeft een ruime ervaring omtrent duurzame installaties. Hierdoor kunnen opdrachtgevers goed geïnformeerd worden en zijn we samen met onze opdrachtgevers op zoek naar de meest geschikte installaties om energieverlies te reduceren. Bij Immens Installatietechniek zijn we gespecialiseerd in diverse duurzame installaties zoals:

 • WKO (Warmte-Koude-Opslag)
 • Betonkernactivering
 • Hergebruik restwarmte
 • Warmtepompinstallaties
 • Zonneboilers
 • Zonnepanelen

Immens Installatietechniek BV kan u voorzien van een laagtemperatuur verwarmingssysteem welke grotendeels gevoed wordt door de vrijkomende restwarmte van de (product)koelinstallatie. Bij extreem koude periodes vult een externe warmte-opwekking het tekort aan. Op deze manier wordt er een maximaal rendement gehaald met minimale vaste energiekosten. Duurzaam ondernemen werkt kostenbesparend!

Sanitaire installaties

De sanitaire techniek voldoet aan vele wensen: een lekker fris glas water, een ergonomisch invalidentoilet of een weldadige douche. De mogelijkheden gaan echter nog veel verder. Daarom is het prettig om Immens aan uw zijde te hebben. Immens doet meer en weet elk sanitairproject te verzorgen, variërend van een luxe badkamer, sportaccommodatie tot een grootschalig utiliteitsproject.

De sanitaire techniek is een breed vakgebied en niet alles ervan is zichtbaar. Immens installeert een optimaal rioleringsstelsel en een hemelafvoer waar u letterlijk en figuurlijk geen omkijken naar heeft. Een krachtige brandblusinstallatie zou echter lang niet zo effectief zijn als hij niet op strategische en opvallende plekken was geplaatst. En een prachtige in het oog springende badkamer die natuurlijk gezien mag worden.

 • Koud en warm tapwater installaties
 • Riool- en hemelwaterafvoer installaties
 • Industriële proceswater installaties
 • Legionella preventie
 • Gasinstallaties
 • Drukverhoging installaties & waterontharders

Immens Installatietechniek BV kan u voorzien van een laagtemperatuur verwarmingssysteem welke grotendeels gevoed wordt door de vrijkomende restwarmte van de (product)koelinstallatie. Bij extreem koude periodes vult een externe warmte-opwekking het tekort aan. Op deze manier wordt er een maximaal rendement gehaald met minimale vaste energiekosten. Duurzaam ondernemen werkt kostenbesparend!