Laatste nieuws van Immens

Of het nu om behaalde certificaten gaat, artikelen gaat uit de media of het laatste nieuws over wet- en regelgeving… Wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden over de laatste Immens ontwikkelingen. Hierover leest u verder op deze pagina!

April 2023 : Gasketelwet treedt in werking

De Gasketelwet is op 1 april in werking getreden. Voortaan mogen alleen gecertificeerde installatiebedrijven werken aan cv-ketels, geisers en gashaarden. De nieuwe wet moet het aantal ongevallen met cv-ketels en andere gasverbrandingstoestellen terugdringen. Gecertificeerde bedrijven zijn herkenbaar aan het logo CO-vrij. Zo is straks in één keer duidelijk wie de professionele, vakbekwame bedrijven zijn. Alle acht miljoen Nederlandse huishoudens krijgen met de Gasketelwet te maken. Zij mogen alleen nog gecertificeerde bedrijven inschakelen voor werkzaamheden aan cv-ketels. Lees hier meer.

Immens

Maart 2023: Op zoek naar een baan waar je écht warm van wordt?

Bij Immens Installatietechniek BV willen we je niet zomaar een baan aan bieden, maar een langdurige carrière binnen ons bedrijf. We gaan dus voor een samenwerking voor de lange termijn. Leren en blijven leren om door te kunnen groeien is daarom een van de pijlers van ons personeelsbeleid. Dat dit werkt, bewijst het feit dat onze medewerkers langere tijd bij ons in dienst zijn. Check ze hier en laat ons weten waarom wij voor jou de koffie klaar moeten zetten!

Actuele vacatures
Immens

November 2022: Na twee eeuwen over in andere handen!

Marcel van Hout over overname Immens door De Groot Installatiegroep

In juni 2022 vierde Immens Installatietechniek haar 200- jarig jubileum bij conferentiecentrum De Ruwenberg in het dorp, de omgeving van waaruit het familiebedrijf groot mocht worden. Maar liefst tweehonderd jaar. Toch deed Marcel het familiebedrijf vorig jaar van de hand. Een beslissing waar hij zo’n 11 jaar mee bezig is geweest. ‘We zijn met 55 man te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken’ Maar ook niet onbelangrijk was voor mij dat mijn mensen, ‘onze jongens’ zoals mijn vrouw ze altijd noemt, perspectief hebben. Dat kon ik ze niet altijd geven.’

Er waren meer gegadigden die in Gestel aan tafel schoven, maar Marcel had zo zijn eisen… Lees hier het volledige artikel

Immens

Januari 2022: Overname Immens door De Groot Installatiegroep

Dankzij de overname van de activiteiten van Immens Installatietechniek vergroot De Groot Installatiegroep haar positie in de Nederlandse Installatiebranche.  De ruim 55 medewerkers vworden toegevoegd aan het team van De Groot Installatiegroep. Door deze overname versterkt De Groot Installatiegroep haar positie als één van de grootste familie installatiebedrijven in Nederland.

Lees hier meer over deze overname.

Immens
Immens

Meer dan 200 jaar Immens

Immens - Pinus Immens

In juni 1822 wordt, na jaren van ambacht, de smederij in Sint-Michielsgestel overgedragen aan Marinus Knicknie. De koperslagerij en smederij worden vervolgens overgenomen door kleinzoon Pinus Immens. Onder leiding van Pinus Immens breidt het bedrijf zich uit met loodgieters- en CV- werkzaamheden en de naam wordt gewijzigd in Immens Centrale Verwarmingsindustrie.

Immens - Marinus van Hout

In 1972 neemt een driehoofdige directie het roer over. Jan van de Coevering (neef van Pinus Immens), Marinus van Hout (schoonzoon van Pinus Immens en vader van de huidige directeur Marcel van Hout) en Theo van den Heuvel leiden vanaf dat moment het bedrijf. Onder leiding van deze eerste generaties groeide Immens sterk. Het vakmanschap, de drive en ideeën van de oprichters waren enorme aanjagers voor de groei in deze jaren. Geen paniekvoetbal in tijden van crisis, maar juist investeren in ontwikkelingen in mensen en producten.

Immens

In 1995 volgt de overdracht van het bedrijf aan Marcel van Hout (kleinzoon van Pinus Immens). Het bedrijf is de laatste jaren hard gegroeid, en groeit nog steeds gestaag verder. Ook is het inmiddels uitgebreid met alle disciplines op het gebied van de nieuwste warmte- en koudetechnieken. Daardoor volstaat de bestaande bedrijfsnaam niet meer.

Vanaf 2005 pronkt voortaan de naam Immens Installatietechniek BV op de gevel. Dat is ook het moment waarop naast de particuliere klant ook nadrukkelijk de zakelijke klant in beeld komt. Projecten voor bedrijven zoals Jumbo, Brabant Wonen en ASML worden vanaf dat moment ook door Immens uitgevoerd.

In 200 jaar zijn er veel feiten en cijfers verzameld. Zo hebben wij in 200 jaar 1.758 duurzame projecten opgeleverd, 200 jaar kennis & ervaring in huis, 27.850 CV-ketels geïnstalleerd en 254.7400 kWh aan stroom zelf opgewekt op ons bedrijfspand.

En daarvan zeggen wij met trots: goed bezig!

Immens

Klantgarantie voor structuur en processen

Wij zijn lid van zowel NVKL als Techniek Nederland. Dit betekent dat u zaken doet met een bedrijf dat kiest voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap.

Immens Installatietechniek B.V.

Victoriastraat 7
5271 CK  Sint-Michielsgestel
Tel. (073) 55 123 02
info@immensbv.nl

Immens - Werkgebied