SCG '18

Locatie Sint-Michielsgestel
Looptijd project Mei ’19 – Sept ‘19
Omvang -
Opdrachtgever Gemeente Sint-Michielsgestel/SCG
Architect -
Adviseur Immens Installatietechniek

De werkzaamheden omvatten het leveren, aanbrengen, aansluiten en bedrijfsvaardig opleveren van de werktuigbouwkundige installaties ten behoeve van sportcomplex SCG’18 in Sint-Michielsgestel.

Duurzame oplossingen

Het uitgangspunt voor de bestaande en nieuwe kleedruimten met aanverwante ruimten was een compleet nieuwe duurzame installatie met een gasloze opwekking. In dit geval is gekozen voor een all-electric oplossing welke is ontworpen en geïnstalleerd.

Koud- en warmwaterinstallatie

De bestaande warmwateropwekking voor de doucheruimten etc. is daarom geheel gedemonteerd en vervangen door een elektrische Hot water warmtepomp op basis van een natuurlijk koudemiddel.

Cv-installatie

De bestaande warmte-opwekking is vervangen door twee warmtepompen en de afgifte d.m.v. een laagtemperatuur systeem.

Mechanische ventilatie

De bestaande mechanische afzuiginstallatie waarbij de aanwezige lucht rechtstreeks naar buiten werd afgevoerd is vervangen door warmte terugwin units welke zijn voorzien van een wisselaar waarbij de warmte van de afgezogen lucht wordt hergebruikt.

Zonnepanelen

Op het dak van de tribune zijn 105 stuks zonnepanelen aangebracht welke een gedeelte van het elektriciteitsgebruik compenseren. Mogelijk worden de panelen om deze reden in de toekomst verder uitgebreid.