St. Petrus

Locatie Boekel
Looptijd project Feb ’04 – Aug ‘05
Omvang 11.450 m2
Opdrachtgever -
Architect -
Adviseur -

Zorgpark Sint Petrus te Boekel is een nieuw project van Stichting Welstaete wat voldoet aan de laatst geldende eisen met betrekking tot ouderenhuisvesting. Het park bestaat uit een hoofdgebouw waar ouderen verblijven die niet meer in staat zijn om zelfstandig te wonen en sterk afhankelijk zijn van zorg van derden. Ook beschikt het hoofdgebouw over een eigen verpleegafdeling. Daarnaast is het zorgpark voorzien van appartementen en aanleunwoningen voor ouderen en appartementen voor verstandelijk gehandicapten welke de mogelijkheid hebben om bij Stichting Welstaete beperkte zorg te kunnen inkopen. Het hoofdgebouw is verder voorzien van de benodigde kantoren, een ontmoetingsruimte, diverse vergaderruimten en o.a. een keuken.

Installaties

Het hoofdgebouw is als eerste opgeleverd. De complete aanleg van de W-installatie voor dit gebouw is door Immens verzorgd. In het hoofdgebouw is de technische ruimte aangebracht welke bestaat uit 2 hoog rendement cv-ketels met een totaal vermogen 950 kW met daaraan gekoppeld een WKK-installatie. Een gedeelte van de installatie is aangesloten op ons gebouwenbeheersysteem zodat wij e.e.a. op afstand kunnen monitoren.

Mede op basis van onze eerder opgedane ervaringen met soortgelijke projecten alsmede het complexe en innovatieve ontwerp van deze installatie zijn wij deze uitdaging graag aangegaan. Ook deze opgedane ervaring kan uiteraard weer gebruikt worden bij toekomstige projecten.