Woonzorgcentrum Theresia

Locatie Vught
Looptijd project Dec '22 - Jun '23
Omvang -
Opdrachtgever -
Architect -
Adviseur -

Nieuwe ‘historisch hart’ van de stad ’s-Hertogenbosch krijgt gestalte.

Het Groot Tuighuis te ’s-Hertogenbosch krijgt een metamorfose. Vanaf de zomer 2023 is het gebouw de hotspot voor geschiedenisliefhebbers in ’s-Hertogenbosch.

Het monumentale gebouw aan de Bethaniestraat was een kerk, gasthuis, begraafplaats, kazerne, maar ook een museum, poppodium en depot. Nu krijgt het eeuwenoude pand “Het groot Tuighuis” een nieuwe bestemming: als historisch hart van Den Bosch. In de centrale hal worden bezoekers vanaf dan meegenomen op een reis door de geschiedenis van Den Bosch. In zes tijdsvakken laten ze de historie van de stad zien.

Onze mensen “van Immens Installatietechniek b.v.” zijn bezig om het gebouw te verduurzamen, waaronder gebruik wordt gemaakt van een warmtepomp (lucht/water), luchtbehandelingsinstallatie, vloerverwarming in de entree, centrale hal en het koor.

Bij werkzaamheden aan de begane grondvloer zijn recent bijzondere vondsten gedaan: skeletmateriaal, een fragment van een grafzerk en een mergelstenen bouwfragment.

Wij als Immens installatietechniek b.v. zijn trots dat wij deze werkzaamheden mogen uitvoeren en het resultaat zal te bewonderen zijn vanaf de zomer 2023.